Köszöntő

Köszöntjük az ÁOK Orvosi Vegytani Intézetének weblapján!

A 100 éves múltra visszatekintő Orvosi Vegytani Intézet fő oktatási feladata Orvosi Kémia oktatása (fog)orvostanhallgatók részére. Ezen kívül számos más tárgyat (Bevezetés a kémiába, Molekuláris Biológia, elektív kurzusok) oktatunk (fog)orvostanhallgatóknak, molekuláris biológia hallgatóknak és ODLA/OLKDA hallgatóknak.

Kutatásaink a klasszikus biokémia, a sejt és molekuláris biológia, a pathobiokémia, a farmakológia eszköztárait és a makromolekuláktól az állatkísérletekig (ecetmuslicától az egéren át a patkányig), sőt a humán szövetmintákig terjedő modellrendszereit alkalmazzák a sejten belüli jelátviteli folyamatok, az oxidatív stressz, a sejthalál, a mesenchymális őssejtek differenciációjának kutatására.

 

Dr. Virág László
intézetvezető, egyetemi tanár

Frissítés dátuma: 2021.11.30.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.