Ünnepi ülés az OVI 100. "születésnapján"

2021, október 28 - 21:45
Ünnepi tudományos ülést rendezett az intézet megalakulásának 100 éves évfordulója alkalmából

Alapításának 100. évfordulója alkalmából ünnepi ülést tartott hétfőn a Debreceni Egyetem ÁOK Orvosi Vegytani Intézete (OVI). A rendezvényen jelenlegi és egykori munkatársak, valamint az intézmény együttműködő partnerei idézték fel az elmúlt évtizedek legfontosabb történéseit.

Az intézetnek jelenleg is kiemelkedő szerepe van az oktatásban, példaértékű, hogy munkatársai milyen sok tankönyvet, jegyzetet írtak. Az orvosképzés a Vegytani Intézet nélkül elképzelhetetlen – hangsúlyozta a hétfői ünnepségen mondott köszöntőjében Mátyus László, a DE Általános Orvostudományi Kar dékánja. A Magyar Biokémiai Egyesület (MBKE) nevében köszöntötte az Intézetet Kovács Mihály egyetemi tanár, az ELTE Biokémiai tanszékének vezetője, az MBKE alelnöke, a testvérintézmények nevében pedig Závodszky Péter, az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat emeritus professzora, valamint Gallyas Ferenc egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézetének igazgatója. Ezt követően az intézet vezető oktatói, alkalmazásuk időrendjében felelevenítették szakmai tevékenységük legfontosabb állomásait.

Mátyus László ÁOK dékán

Mátyus László egyetemi tanár, az ÁOK dékánja köszönti a megjelenteket

 

Gergely Pál

Az intézet korábbi igazgatója, Gergely Pál idézte fel az intézet indulásának történetét.

 

Virág László

Az intézet jelenlegi igazgatója, Virág László is elmondta az OVI-ba kerülésének történetét.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.